10 години затвор за убийство на крадец

Какво ново в света на правото?

10 години затвор за убийство на крадец

от Калев » Съб Мар 07, 2009 11:02 pm

10 години затвор за убийство на крадец

На 5 февруари 2008 г. иконописецът Йордан Опиц застреля наркоман, който откраднал вещи от дома му

Изображение
Йордан Опиц, Снимка: БГНЕС

На 10 години затвор беше осъден иконописецът Йордан Опиц, който на 5 феувруари 2008 г. застреля наркоман, опитал да ограби жилищна кооперация на столичната уч. "Чаталджа".

Софийският градски съд постанови изтърпяване на наказанието при общ режим. Опиц трябва да изплати на родителите на убития Мариан Янчев 150 хил. лв., както и разходите по делото в размер на 7 хил. лв.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

На 5 февруари 2008 г. Йордан Опиц застреля на входа на кооперацията, в която живее 25-годишния наркоман Мариан Янчев.

По-късно при разпитите стана ясно, че заедно със своя приятел Владимир Минков, също наркоман, по-рано били откраднали вещи от няколко апартамента в същата кооперация.

В деня на инцидента те влезли във входа да търсят "свой приятел". Видял ги синът на Опиц, който имал офис на петия етаж, и попитал кого търсят, но не получил смислен отговор.

Той забелязал на врата на единия откраднатото няколко дни по-рано шалче на баща си, който живее на първия етаж, и слязъл да го предупреди.

Йордан Опиц предложил да заключат входната врата на кооперацията и да се обадят на полицията. Взел си пистолета, газов по думите на сина му, и двамата се присъединили към групата, която да задържи младежите до идването на органите на реда.

Опиц успял да заключи вратата и останал отвън, а съкооператорите притиснали двете момчета, но те успели да отворят един от прозорците на стълбището и единият скочил.

Иконописецът го предупредил, че ще стреля, но Янчев хукнал да бяга. Тогава мъжът натиснал спусъка. Наркоманът починал в линейката на път към "Пирогов".

netinfo.bg, 27.02.2009

________________________________________

Ако решите, че искате да извършите престъпление, горещо ви препоръчвам първо да го обмислите добре. Ето и моите предложения:

1. Създайте си организирана въоръжена групировка и посредством нея започнете да разпространявате наркотици. Така в продължение на 10 години. Когато почнат да ви съдят, направете пълни самопризнания и подпишете споразумение с прокуратурата. Ще получите 4,5 години в затвора. Но това не е всичко! Ще можете да посещавате и дискотеки! (party)

2. Значително по-лесният вариант. Просто се напийте, качете се на колата си и убийте няколко души. Да сте популярни в обществото ще е във ваш плюс.
Аватар
Модератор
 
Мнения: 137

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта