Масово бракове с непълнолетни в Пазарджик

Какво ново в света на правото?

Масово бракове с непълнолетни в Пазарджик

от Josefinne » Пет Юни 19, 2009 2:45 pm

Пазарджишката районна прокуратура се оказа първата в страната, която откри истината, че в някои райони масово се нарушава НК и се сключват бракове с непълнолетни деца, най-често момичета.
Районната прокуратура в Пазарджик е образувала досъдебни производства срещу осем мъже от турската махала в с. Ковачево, които живеят на съпружески начала с мимичета на възраст от 11 до 14 (!) години. Младоженците са между 16 и 23 години. Според документацията в джамията ходжата сключвал църковен брак с малолетните, след като те били пристанали. Никому не е хрумвало да сигнализираполицията и прокуратурата. Кметът на селото Махмуд Салим потвърди, че в последно време бракосъчетанията с малолетни момичета ставали все повече. Органите на реда били алармирани от училището, когато някои девойки престанали да го посещават. От местната полиция потвърдиха, че се събират доказателства и за десетки подобни случаи в други райони в областта. [...] В селото местните били силно развълнувани и дори разгневени от акцията на прокуратурата.
Това е вторият пресен скандал около с. Ковачево, след като преди месец учителка в местното училище бе снимана, че преподава, забулена в памия и облечена в традиционното за мюсюлманско облекло.
Източник: сп. "Правен свят"
Аватар
Администратор
 
Мнения: 116

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта