обещание за наемане на работа

Правна клиника по гражданско право.

обещание за наемане на работа

от krasi45 » Пон Авг 23, 2010 12:48 pm

Дайте, моля ви съвет:
Преди месец ме поканиха на интервю за нова работа.След 10 дни ми се обадиха по телефона и казаха че са се спрели на мен.Подадах молба за напускане в старата си работа, платих обезщетение за неспазено предизвестие и ме освободиха по чл325
Когано отидох в новата фирма ми съобщиха, че обстоятелствата са се променили и няма да сключат договор с мен.
Имам ли някаква защита по казуса?
 
Мнения: 2

Re: обещание за наемане на работа

от atanassoff » Вто Авг 24, 2010 8:44 am

По принцип има - не можете да ги накарате да Ви наемат на работа, но поне обезщетение можете да получите. Проблемът идва от това, че много трудно се доказват тези преддоговорни отношения. Трябва да докажете че сте ходили на интервю и че са избрали точно Вас.

Разполагате ли с някакви писмени доказателства (на хартия или e-mail), че интервюто е проведено? Някой от присъстващите на интервюто ще бъде ли готов да свидетелства във Ваша полза?
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972

Re: обещание за наемане на работа

от krasi45 » Вто Авг 24, 2010 10:28 am

На интерюто присъства единствено бъдещия изпълнителен директор/ който в момента е гл.консултант по новата структура/ и собственика на фирмата. Решението, че съм избран ми бе съобщено по телефона от собственика. Бях поканен да посетя фирмата, за да ми бъде дадена длъжностната характеристика и целите и задачите на длъжността, както и да уговорим личните ми условия. На срещата присъства настоящия изп.директор/ съпруга на собственика/и част от бъдещия ми екип.След срещата, пак по телефона, ми бе поставена задача от бъдещия изп.директор да изработя план за работата си през първите 3 месеца от започване на работа, което и направих в срок.
Лошото е, че цялата комуникация се извърши по телефона и единствените документи на имейл са изпратените от мен материали до собственика и бъдещия изп.директор.Не мисля, че някой от настоящите служители би свидетелствал в моя полза.
 
Мнения: 2


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта