Изпитателен срок
2 мнения
|Страница 1 от 1
Изпитателен срок
Здравейте,
имам наложено наказание условна присъда 5м.лишаване от свобода с 3г. изпитателен срок и глоба 1000лв за внасяне на 15 стека цигари без бандерол.Петте месеца вече минаха,но не съм платила глобата и не зная кога ще мога да я платя.
Въпросът ми е следния: Тече ли изпитателният срок от 3 г. при неплатена глоба или това са 2 отделни наказания и изпитателния срок се отнася само за наказанието "лишаване от свобода" ?
Надявам се да ми отговорите скоро и ви благодаря предварително :)
имам наложено наказание условна присъда 5м.лишаване от свобода с 3г. изпитателен срок и глоба 1000лв за внасяне на 15 стека цигари без бандерол.Петте месеца вече минаха,но не съм платила глобата и не зная кога ще мога да я платя.
Въпросът ми е следния: Тече ли изпитателният срок от 3 г. при неплатена глоба или това са 2 отделни наказания и изпитателния срок се отнася само за наказанието "лишаване от свобода" ?
Надявам се да ми отговорите скоро и ви благодаря предварително :)
Re: Изпитателен срок
Две отделни наказания са. Глобата е административно наказание, а изпитателния срок има наказателен характер. Между изпълнението на двете санкции няма взаимообуславяща връзка. Така изпитателния срок тече веднага след изтърпяването на условната присъда, независимо дали сте платили глобата или не.
2 мнения
|Страница 1 от 1