Моля за помощ!!!

Правна клиника по наказателно право

Моля за помощ!!!

от angelinaobretenova » Вто Ное 30, 2010 9:16 pm

Това е решението на съда във връзка с убийство на мой роднина, моля разяснете ми какви са вариантите пред мен, вече се консултирах и с няколко юриста, но искам да събера възможно най-много мнения за най-малко време. Досега никой не е успял да ми даде шанс или не му се е занимавало, моля ви най-искрено...


Законосъобразно не било възприето становището, залегнало и в протеста, но не поддържано от представителя на Апелативна прокуратура, както и това в жалбата на частния обвинител A.O., че към момента на извършване на деянието от подсъдимия, съществувала забрана с оглед извършеното от него престъпление за разглеждане делото по реда на глава 27 НПК, поради което не следвало и да му се налага наказание по отменената разпоредба на чл.58 А във вр. с чл.55ал. 1т. 1 НК във вр. с чл.2 ал.2НК, а по действащата в момента разпоредба на чл.58 А /д.в. бр.26/06.04.2010г./, във връзка вече с допустимостта на съкратеното съдебно следствие при разглеждане делото пред първоинстанционния съд /д.в. бр.32/20Юг./ Това е така, тъй като промените в процесуалния закон, действат от влизането им в законна сила за в бъдеще и се отнасят единствено и само за приложимостта или забраната за разглеждане на делото по особените правила. Разпоредбата на чл.58 A EIK е материалноправпа, поради което, след като в момента е допустимо приложението на глава 27 HEIK, законосъобразно първоинстанционния съд на основание чл.2 ал.2 НК при определяне наказанието на подсъдимия е приложил същата във редакцията й, явяваща се най-благоприятна за него, а това е тази преди измененията от 26.04.20Юг. и това безспорно е свързано с приложението на чл.55ал. 1т. 1 НК.
 
Мнения: 1

Re: Моля за помощ!!!

от atanassoff » Сря Дек 01, 2010 9:01 am

Ами честно казано при тази информация много трудно мога да Ви дам адекватен отговор.

С какъв резултат е приключило делото в АС? Оправдателна присъда ли е или АС връща делото?

Още информация за целия казус би била от голяма полза, защото така е по-вероятно да получите информация, която да Ви заблуди.
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта