Малко помощ ако може :)

Наказателно правоотношение и наказателна отговорност. Наказателноотговорни лица. Престъпление. Наказание. Видове престъпление. Наказателно производство. Нормативна уредба.

Разработки по НП - Обща част

Малко помощ ако може :)

от Glor1 » Чет Апр 22, 2010 9:31 am

Здравейте,
искам да помоля ако има някои,който е наясно с това кои деяния в България са некриминализирани(като изключим насилието над животните) да пише.
Също искам да попитам - "какъв закон бихте приели ако можехте и защо?".
Благодаря Ви предварително. :)
 
Мнения: 1

Re: Малко помощ ако може :)

от geriko » Съб Май 15, 2010 10:14 am

(rofl) Въпросът ви не е коректен! "Некриминализирани" са всички, които не са включени в Наказателния кодекс! Т. е. правилото е такова - не е престъпление, щом не е включено в НК! Ако имате нещо конкретно предвид, попитайте дали е престъпление.
Друго е, ако питате за "декриминализирани" - но очевидно нямате това предвид.
А това за криминализирането на насилие над животни е пълна лудост! Значи, ако се причини "Лека телесна повреда над животно" (засега това е пълен абсурд, разбира се - просто не е престъпление все още) - ще бъде престъпление от общ характер - т. е. ще се преследва от държавата в лицето на прокурора. А когато се причини лека телесна повреда над дете, например - е престъпление от частен характер - т. е. трябва родителите на детето да предявят тъжба.
Не мисля, че тази идея за животните изобщо е добра, колкото и жестоко да звучи. Ами когато си заколиш кокошка или прасето по Коледа - какво, да те преследват за убийство на животно ли! Не го приемам.
 
Мнения: 3


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта
cron